De ontwikkeling en vorming van kinderen begint al op jonge leeftijd, waardoor onderwijs een cruciale pijler is voor een succesvolle toekomst. Op de basisschool krijgen leerlingen les van toegewijde lokale onderwijzers. Zij leren de kinderen niet alleen de basisvakken, maar ook hoe ze respectvol met elkaar om kunnen gaan.
Na de basisschool gaan de kinderen naar Junior High. Hier bouwen de kinderen een brede basis aan kennis op in vakken als wiskunde, engels en sociale vakken. Na het afronden van de Junior High School, doen ze examen, dat bepaalt of ze doorstromen naar de Senior High School of een andere vorm van vervolgonderwijs.
Op de Senior High School krijgen leerlingen de kans om hun talenten verder te ontwikkelen en hun interesses te vertalen naar concrete vervolgstappen. Met een stevige basis kunnen ze aan de slag in het werkveld of in aanmerking komen voor een studiebeurs om verder te studeren.
In de afgelopen jaren is er hard gewerkt om de schoolgebouwen te realiseren, waardoor steeds meer scholen hun leerlingen een veilige en droge leeromgeving kunnen bieden. Kinderen krijgen les in basisvakken als rekenen en taal, maar kunnen ook buitenspelen.
Toch zijn nog niet alle scholen in de omgeving droog en veilig genoeg. Dat willen we graag anders zien. We blijven projecten ondersteunen die ervoor zorgen dat de leerlingen van het basisonderwijs veilig naar school kunnen gaan.
Samen kunnen we er voor zorgen dat kinderen in de omgeving Nsoatre veilig en droog onderwijs kunnen volgen.
Na het afronden van Primary en Junior High School kunnen de leerlingen een keuze maken voor hun vervolgonderwijs. Om hen optimaal voor te bereiden op de toekomst, ontwikkelen we gerichte opleidingen zoals houtbewerking en ICT.
In het volle ICT-lokaal heerst een geconcentreerde stilte. Met gefocuste blikken volgen de leerlingen aandachtig wat er op het scherm gebeurt. Voor velen van hen is het werken met een computer helemaal nieuw. Gelukkig neemt hun leraar de tijd om hen eerst de basisbeginselen bij te brengen. Van daaruit opent zich een hele nieuwe digitale wereld voor hen.
Wij geloven dat ieder van hen verdiend een kans om hun talenten en dromen waar te maken.
Houtbewerkingsopleiding biedt studenten de kans om vakmanschap en technische vaardigheden te ontwikkelen voor het maken van meubels. Tijdens de opleiding leren ze verschillende houtbewerkingstechnieken, zoals snijden, schuren, frezen en het samenstellen van de meubelstukken.
Wanneer de studenten zijn afgestudeerd kunnen ze direct aan de slag bij een meubelmakerij. Sommige starten hun eigen onderneming. Er is veel vraag naar meubilair voor onder andere scholen in de omgeving.
De Ghanese landbouw is volop in ontwikkeling en heeft veel potentie. Een verdere ontwikkeling van de sector levert veel kansen en groei op, maar er zijn ook veel uitdagingen. Werknemers leren op school niet de vaardigheden die zij nodig hebben om in de bedrijven te werken. Jongeren hebben te weinig kennis van agrarische technieken en missen vaak ondernemersvaardigheden.
Deze opleiding richt zich daarom niet alleen op de (duurzame) landbouwmethoden en technieken, maar heeft ook focus op ondernemen. Met deze kennis kunnen jongeren uitgroeien tot succesvolle boeren.