Onderwijs

Primary (basis) scholen

Naast voldoende gezond eten, water en gezondheidszorg valt of staat de toekomst van de kinderen van Ghana met onderwijs. Op verschillende scholen leren kinderen lezen, schrijven en rekenen. Maar dat niet alleen. Kinderen leren hier van hun lokale onderwijzers om op een goede manier met elkaar om te gaan. Zo wordt de ontwikkeling ook op sociaal gebied in gang gezet.

Junior high school

Naast de kinderen van de dagopvang en de kinderen uit het weeshuis, mogen ook andere kinderen uit Nsoatre elke dag naar school. Nadat ze de basisschool hebben afgerond, gaan de kinderen naar de junior high en leren ze verder. Hier ontdekken ze waar ze goed in zijn en dromen ze over hoe hun toekomst eruit zou kunnen zien.

Uw hulp is hard nodig.

Help mee en biedt kinderen in Ghana een toekomst. Samen kunnen we het verschil maken.

Senior high school

3.000 kinderen in Nsoatre hebben elke dag toegang tot goed onderwijs. Dat gaat van de basisschool tot de senior high en elke school brengt elk kind een stap verder in zijn ontwikkeling. Op de senior high leren de oudere kinderen hun talenten verder te ontwikkelen en hun interesses om te zetten in concrete vervolgstappen. Met een goede basis kunnen ze na deze schoolperiode aan het werk of in aanmerking komen voor een studiebeurs.

Studiebeurzen

In totaal dragen we zorg voor maar liefst twaalf verschillende scholen. Van basisonderwijs tot senior high, maar daar stopt het niet. Tieners die opvallen door hun gedrevenheid, ontwikkeling en kwaliteiten op het gebied van bijvoorbeeld leiderschap, economie en wetenschap komen in aanmerking voor één van de studiebeurzen. Wij geloven in een toekomst waarin de kinderen uit Nsoatre Ghana helpen ontwikkelen.

Praktijkonderwijs

Binnenkort start onze praktijkopleiding houtbewerking. Jongeren worden opgeleid om zelfstandig houtproducten te maken. Te denken valt aan deuren, kozijnen, meubels etc. Een aantal lokale aannemers zal deze producten afnemen en gebruiken bij bouwwerken voor onze stichting en andere klussen. Door de verkoop van de producten is deze opleiding financieel geheel self-supported.

Scroll naar top