Chauffeurs met hart voor Ghana: 105.000 euro voor kansarme jongeren

RIJSSEN – Op zaterdag 7 september verzamelden diverse oldtimers, snelle wagens en bijzondere auto’s zich bij De Oosterhof in Rijssen. In totaal 60 coureurs reden een rally, uitgezet rond Rijssen, speciaal voor Stichting Kinderhulp Ghana, een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen in Nsoatre.

Dit jaar werd de derde editie van de inmiddels bekende rally gereden door diverse ondernemers uit Rijssen en omgeving. Zestig coureurs toerden door het prachtige landschap van Twente, strijdend voor de winst. Rond 11.00 uur begonnen de eerste auto’s aan hun tocht. Bij de Woeste Wieven ontmoetten de coureurs elkaar weer tijdens een heerlijk verzorgde lunch door De Sterkerij. Na een tocht van ongeveer vijf uur werden de coureurs weer warm verwelkomd op De Oosterhof. Het avondprogramma bestond uit heerlijk eten met elkaar en met als klap op de vuurpijl een enorm succesvolle veiling.

Uiteindelijk heeft de rally maar liefst 105.000 euro opgebracht. Dit bedrag is rechtstreeks bestemd voor Stichting Kinderhulp Ghana. “Dit is echt ongelofelijk, we zijn blij en dankbaar dat dit bedrag opgehaald is. Met dit geld kunnen de levens van jongeren in Nsoatre veranderen”, aldus Leo Nieuwenhuis, organisatie Rally Kinderhulp Ghana. Met het opgebrachte geld wordt een houtzagerij in Nsoatre gerealiseerd. Het doel is om hiermee een lokale resistente economie te ontwikkelen.

De stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Nsoatre, een gebied in de aan Ivoorkust grenzende provincie Brong-Ahafo in Ghana, West-Afrika. Kinderen die niet naar school gaan en veelal rondzwerven in dit gebied, worden door de stichting geholpen. Voorheen stierf 40% van deze kinderen door AIDS.

Dat behoort inmiddels tot het verleden. Met de opbrengsten van de rally kan het bijzonder gedreven Ghanese team haar werk verrichten en wordt scholing, sociale zorg en gezondheidszorg naar een hoger plan gebracht. Kinderhulp Ghana bouwt aan een duurzame samenleving. Na de verstrekte noodhulp, wordt sinds 2013 gewerkt aan duurzame hulp. De vis maakt plaats voor de welbekende hengel.

Het is de missie van de stichting om in Ghana een duurzame samenleving op te zetten. Als eerste is er een Senior High School gebouwd, bestemd voor praktijkonderwijs. Direct naast dit gebouw komen diverse vakgerichte scholen die een brug slaan tussen jonge talenten en een lokale resistente economie. Bij de vakgerichte opleidingen zet de stichting in op ondernemerschap en zelfredzaamheid. Doelstelling is dat de stichting uiteindelijk geen noodhulp meer hoeft te geven, omdat men in Nsoatre zelfredzaam geworden is.

Meer informatie over de Stichting Rally Kinderhulp Ghana kunt u vinden op

rallykinderhulpghana.nl

Bron: Rijssen – Holtens Nieuwsblad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top